Начало Аниме Fullmetal Alchemist
Fullmetal Alchemist PDF Печат Е-поща
Оценка на читателите: / 527
Слаба статияОтлична статия 
Автор: CaBa   
Неделя, 04 Януари 2009г. 19:34ч.

Fullmetal AlchemistЗаглавие: Fullmetal Alchemist

Синоними: Full Metal Alchemist, Hagane no Renkinjutsushi

Тип: Телевизионни серии

Епизоди: 51

Година: 04.10.2003 до 02.10.2004

Категория: Action, Adventure, Angst, Contemporary Fantasy, Fantasy, Magic, Parallel Universe, Shounen, Violence

Продуценти: Arakawa Hiroshi, Aniplex, BONES, MBS, T2 studio

 

 

Резюме: People cannot gain something without making sacrifice. You must present something of equal value to gain something else. That is the principle of equivalent trade in alchemy. At that time we believed that was the truth of the world…

Самото действие в „Алхимика” започва в началото на миналия век, но светът не е такъв какъвто го познаваме сега.В тази реалност хората са развивали алхимия паралелно с технологиите и са останали на ниво – парна машина за сметка на това пък са постигнали невероятни неща в горе споменатата наука.
Братята Едуард и Алфонс Елрик живеят с майка си в красиво провинциално селце.Баща им ги е напуснал преди много години и двете деца нямат никакви спомени за него. От ранна възраст двамата показват интерес към алхимията, особено по големия с една година Ед, който е истински гений. Живота им тече както се казва „по мед и масло”, докато един ден се случва непоправимото – майка им се разболява и умира.Отчаяни братята решават да я върнат обратно с алхимичен ритуал, след като се обучават почти една година, накрая те се връщат за да изпълнят замисъла си.
Но в алхимията има един неотменим закон. Закон който не бива дори да се изрича, защото всеки алхимик съзнава последиците от нарушаването му: никой не може да създаде човешко същество и никой не може да върне мъртвите към живите, това е Принципът на еквивалентната размяна не може да бъде нарушен, а и няма нищо което да плати за цената на един човешки живот. И когато ритуалът се обръща срещу нашите герой, вече е твърде късно. Ал изчезва в отворилия се вихър с енергия а Ед изгубва крак си.В последния миг, преди ритуалът да отнеме братчето му завинаги, Ед брави голяма жертва той жертва ръката си за да свърже душата на Ал с намиращата се наблизо броня.
След тези нещастия двамата братя трябва да си намерят нова цел за съществуване. Поканен от военния алхимик Рой мустанг, Ед решава да си присади „Auto-mail” – това са така наречените кибернетични крайници който компенсират напълно липсващите такива, и да се подложи на изпита за Военен Алхимик. Целта му е да се добере до огромния достъп средства с който разполагат военните за да открие тялото на брат си. Цената обаче е висока – военните химици са длъжни да изпълняват безусловни всяка от заповедите на армията, която управлява цялата страна.Включително по време на война използвайки алхимията като оръжие.Ед обаче е непреклонен, а Ал е твърдо решен да остане с брат си! Двамата се полагат на изпита, но единствено Ед го взима, а Ал бива „скъсан” тъй като за да мине трябва да разкрие бронята си, което пък би разкрило забранената човешка трансмутация. Така Едуард получава титлата „Fullmetal Alchemist” заради железните си крайници.Скоро след това братята научават за митичен артефакт – Философския камък, който е в състояние да отмени Принципа на Еквивалентната размяна, създавайки без да иска цена за плащане. Ед и Ал виждат в този артефакт, шанс, шанс да си върнат изгубеното, шанс който те не могат да пропуснат! И затова се отправят на пътешествие, едно пътешествие което ще промени завинаги не само животите им, но и съдбата на целия свят.

Автор:
thefolenangel

 

 

Имена на епизодите:

1. To Challenge the Sun
2. Body of the Sanctioned
3. Mother
4. A Forger`s Love
5. The Man with the Mechanical Arm
6. The Alchemy Exam
7. Night of the Chimera`s Cry
8. The Philosopher`s Stone
9. Be Thou for the People
10. The Phantom Thief
11. The Other Brothers Elric, Part 1
12. The Other Brothers Elric, Part 2
13. Fullmetal vs. Flame
14. Destruction`s Right Hand
15. The Ishbal Massacre
16. That Which Is Lost
17. House of the Waiting Family
18. Marcoh`s Notes
19. The Truth Behind Truths
20. Soul of the Guardian
21. The Red Glow
22. Created Human
23. Fullmetal Heart
24. Bonding Memories
25. Words of Farewell
26. Her Reason
27. Teacher
28. All is One, One is All
29. The Untainted Child
30. Assault on South Headquarters
31. Sin
32. Dante of the Deep Forest
33. Al, Captured
34. Theory of Avarice
35. Reunion of the Fallen
36. The Sinner Within
37. The Flame Alchemist, the Bachelor Lieutenant and the Mystery of Warehouse 13
38. With the River`s Flow
39. Secret of Ishbal
40. The Scar
41. Holy Mother
42. His Name is Unknown
43. The Stray Dog
44. Hohenheim of Light
45. A Rotted Heart
46. Human Transmutation
47. Sealing the Homunculus
48. Goodbye
49. The Other Side of the Gate
50. Death
51. Laws and Promises

- Линк за сваляне на анимето

 

Популярни последните 30 дни

Станете наши фенове


Copyright © 2005-2012 by AnimeS-bg.com